10 Google Tips & Triks

Alle bruker Google, og de fleste av oss hadde ikke klart oss uten. Det ikke alle vet er at Google har noen skjulte triks. Når man bruker Google hver dag, kan det være en god idé å lære seg noen av triksene.

1. Google som kalkulator

Visste du at man kan bruke Google som en kalkulator? Bare skriv inn regnestykket i søkefeltet, og Google gir deg svaret.

2. Finn ut av ernæringen i matvarer

Bare skriv inn «Hvor mye … i …» og du får svar på det du lurer på, i tillegg til litt annen ernæringsinformasjon.

3. Unngå visse søkeord

Hvis du leter etter noe som ofte er forbundet med noe annet, kan du bruke minus tegn (-) før ordet du ikke vil at sidene skal inneholde. Dette kan også være nyttig hvis du leter etter oppskrifter som ikke innholder en bestemt ingrediens. Det kan være «Sjokoladekake -nøtter».

4. Bruk anførselstegn

Å skrive søkeordene i anførselstegn gjør at det kun kommer opp resultater med ordene i nøyaktig den rekkefølgen. Det kan være veldig lurt når du leter etter sitater.

5. Gjør om måleenheter

Her er det bare å skrive inn det du lurer på rett inn. Noen av disse funksjonene støttes ikke på norsk, så man må skrive det på engelsk.

6. Spill

Spill et ordentlig 70-talls spill ved å søke på «Atari Breakout» og trykk derretter på bilder.

7. Bøker av [forfatter]

Finn ut hvilke bøker en forfatter har skrevet ved å skrive «Bøker av [forfatter]». Dette fungerer også med «Sanger av [artist/band]»

8. Søk etter GIFs

Hvis du leter etter GIFs (animerte bilder), så må du til images/bilder. Så trykker du på tools/verktøy og under type menyen velger du animated/animert. Dette er perfekt til når du vil se katter gjøre dumme ting.

9. Oversett hva som helst

Skriv inn «Translate ‘uttrykk på språk 1’ to ‘uttrykk på språk 2′». Hvem trenger oversettere nå til dags?

10. Finn en spesiell filtype

Hvis du leter etter en spesiell filtype kan du bruke funksjonen filetype. Hvis du leter etter en PowerPoint skriver du inn «filetype:pptx», leter du etter et tekstdokument skriver du inn «filetype:docx», og for pdf skriver du inn «filetype:pdf».