WikiSupportia – en teknologiblogg

By 10. mars 2016Uncategorised

WikiSupportia er en teknologiblogg om forbrukerelektronikk som leter et deg som ønsker å blogge om teknologi!

Her kommer Norges nye teknologiblogg som skal ta for seg:

  • Hvordan man kan løse tekniske problemer på egenhånd.
  • Hvordan man kan få mer utbytte av utstyret man har.
  • Tester av nye og kanskje gamle ting.
  • Så lenge det handler om forbrukerelektronikk er det bare opp til fantasien, men fint om noen leser innleggene da :)

Dette skal være en Co-blogg så vi ønsker oss flere bloggere som sammen skaper mye trafikk og engasjement hos leserne. Målet er den gjennomsnittlige brukeren av elektronikk

Vi leter etter deg som er interessert i teknologi og som liker å skrive om det!

  • Du er interessert i teknologi!
  • Du syntes det er morsomt å skrive om nye dingser og hvordan de brukes eller hvordan de kan brukes bedre
  • Du er god til å skrive og klarer 2 blogginnlegg pr måned eller mer.
  • Du syntes det er morsomt å være med å starte noe og tjene noen penger ved siden av det andre du driver med
  • Du har kanskje din egen blogg allerede og ønsker litt mer publisitet?
  • Hva kan du skrive om? PC, Mac, iPhone, Nettbrett, mobiltelefoner, programmer, apper, tips og triks, nye ting, gamle ting, gjør det selv artikler, opplæringsartikler, anbefalinger, tester, Top 10 lister, bare bruk teknologifantasien :)

Test av GameSir G4s – Spillkontroller for mobiltelefon og PC

By | Uncategorised | No Comments

Denne universale spillkontrolleren kan bidra med komfort, funksjonalitet og bærbarhet til favorittspillene dine. Her er hva som gjør GamesSir G4s til en så god kontroller.

Gjør mobilen din til den perfekte spillmaskinen

Nesten alle mobiler nå til dags har en god skjerm og kraftig grafikkytelse, så hva er det som gjør at det ikke er like gøy å spille på mobilen sin som på PC og spillkonsoll? Det kan i stor grad ha med hvordan man kontrollerer spillene på mobilen. Fingrene kan komme i veien for skjermen mens man spiller, og det føles ikke like naturlig å presse på en glassplate som på knapper. Disse problemene løser seg når man kobler mobilen sin opp mot en GameSir. Man bruker mobilen for skjermen og grafikkytelsen, og kontrolleren for mer komfort og bedre følelse av spillet. GameSir G4s har en innebygd holder til mobilen som gjør spilling på mobilen mye enklere og det er lettere å ta med seg opplevelsen. Holderen skal passe de fleste mobiler mellom 3,5 og 6 tommers skjermstørrelse, men du kan oppleve noen problemer med at mobilen sklir ut hvis du har en veldig tykk mobil, eller hvis du har på deksel.

Gi PC-en din en konsollfølelse

Har du en gaming-PC og har lyst til å lene deg tilbake og få en konsollspillopplevelse en gang i blant? Eller syns du det blir for dyrt å kjøpe en spillkonsoll eller en gaming-PC, men du vil heller bare spille litt på laptopen din? Uansett kan en GameSir gjøre spillopplevelsen din bedre. Hvis venner eller familie kommer på besøk kan du koble opp PC-en til TV-en, og dere kan spille sammen.

Kompatibilitet

Det skal sies at selv om GameSir G4s er en universell spillkontroller, så er det plattformer og spill den ikke er kompatibel med. Den vil ikke fungere med iPhone, og av konsoller er det for øyeblikket kun PlayStation 3 den er kompatibel med.

Kvalitet

GameSir G4s er et kvalitetsprodukt, og det kjenner man når man holder den. Den er tung nok til at den ikke kjennes billig ut, og alt av knapper og spaker er tilfredsstillende å trykke på. Når man holder kontrolleren i hånda, kjenner man at knappene er akkurat der de skal være. Man kan imidlertid kritisere GameSir for at de nærmest har kopiert plasseringen av knappene rett fra Xbox-kontrolleren, men plasseringen funker i alle fall.

G4s har en kraftig vibrasjonsmotor som gir god feedback på det som skjer i spillet. Styrken på vibrasjonsmotoren er justerbar ved å holde inne “Turbo” knappen mens man trykker opp eller ned. Man kan også justere lysstyrken på LED-ene bak knappene ved å holde inne L2, R2 og R3 og trykke opp eller ned. Batteriet er på 800mAh som gir en god batteritid. GameSir sier det skal vare 16 timer, og det viser seg at det stemmer. Jeg har fått en hel dag med spilling med vibrasjonsmotor og lys på full uten at den har gått tom for strøm. Den lader enkelt og raskt gjennom en micro-USB ledning som følger med i boksen.

Virtual Reality gaming

Enten du bruker Samsung Gear VR, Google Cardboard, HTC Vive, Oculus Rift eller andre VR headset kan en GameSir kontroller være nyttig. Hvis du spiller VR på PC kan du bruke tastatur og mus som kontroller, men hvis du putter mobilen din i et VR headset som Gear VR, er man helt avhengig av en kontroller som GameSir G4s for å spille de fleste spill. Hvis man kjøper seg en GameSir G4s og en Gear VR, kan man vente seg en svært god VR opplevelse.

Konklusjon

En GameSir G4s kan bedre spillopplevelsen din enten du gamer på PC og har lyst å lene deg tilbake litt, eller om du har kjøpt deg en Gear VR men har ikke noe kontroller, og alt imellom. Det er et gjennomført produkt det er vanskelig å finne noe feil med. Det store minuset er at den ikke er så universell som man kunne ønske seg, siden den ikke funker for iPhone. Jeg mener det er den beste universelle spillkontrolleren man får tak i. Det er på grunn av den gode batteritiden, fantastiske knapper og spaker, og en følelse av at det er et produkt som er svært godt skrudd sammen. Jeg har ikke noe problem med å anbefale den.

10 Google Tips & Triks

By | PC og data | No Comments

Alle bruker Google, og de fleste av oss hadde ikke klart oss uten. Det ikke alle vet er at Google har noen skjulte triks. Når man bruker Google hver dag, kan det være en god idé å lære seg noen av triksene.

1. Google som kalkulator

Visste du at man kan bruke Google som en kalkulator? Bare skriv inn regnestykket i søkefeltet, og Google gir deg svaret.

Kalkulator i Google

2. Finn ut av ernæringen i matvarer

Bare skriv inn «Hvor mye … i …» og du får svar på det du lurer på, i tillegg til litt annen ernæringsinformasjon.

3. Unngå visse søkeord

Hvis du leter etter noe som ofte er forbundet med noe annet, kan du bruke minus tegn (-) før ordet du ikke vil at sidene skal inneholde. Dette kan også være nyttig hvis du leter etter oppskrifter som ikke innholder en bestemt ingrediens. Det kan være «Sjokoladekake -nøtter».

4. Bruk anførselstegn

Å skrive søkeordene i anførselstegn gjør at det kun kommer opp resultater med ordene i nøyaktig den rekkefølgen. Det kan være veldig lurt når du leter etter sitater.

5. Gjør om måleenheter

Her er det bare å skrive inn det du lurer på rett inn. Noen av disse funksjonene støttes ikke på norsk, så man må skrive det på engelsk.

6. Spill

Spill et ordentlig 70-talls spill ved å søke på «Atari Breakout» og trykk derretter på bilder.

7. Bøker av [forfatter]

Finn ut hvilke bøker en forfatter har skrevet ved å skrive «Bøker av [forfatter]». Dette fungerer også med «Sanger av [artist/band]»

8. Søk etter GIFs

Hvis du leter etter GIFs (animerte bilder), så må du til images/bilder. Så trykker du på tools/verktøy og under type menyen velger du animated/animert. Dette er perfekt til når du vil se katter gjøre dumme ting.

9. Oversett hva som helst

Skriv inn «Translate ‘uttrykk på språk 1’ to ‘uttrykk på språk 2′». Hvem trenger oversettere nå til dags?

10. Finn en spesiell filtype

Hvis du leter etter en spesiell filtype kan du bruke funksjonen filetype. Hvis du leter etter en PowerPoint skriver du inn «filetype:pptx», leter du etter et tekstdokument skriver du inn «filetype:docx», og for pdf skriver du inn «filetype:pdf».

Hold det enkelt

Det er ofte korte søk som fungerer best. Ett eller to søkeord holder som regel. Det er også viktig å tenke på hvilke ord som er sannsynlig at står på siden du leter etter. I stedet for å skrive «vondt i hodet» kan det være smart å skrive «hodepine», siden det er sannsynligvis det begrepet som vil bli brukt på en medisinsk nettside.

Paste your AdWords Remarketing code here